SKYDDA HEMSIDAN

SKYDDA HEMSIDAN

ADMIN SOM INLOGG?

Välj inte ”admin” eller “test” som användarnamn för administrationssidorna på din WP-hemsida. Det är lätt att gissa. Använd något som inte underlättar för hackaren.

GÖR BACKUP PÅ HEMSIDAN

Gör backup både på layouten och databasen. Du kan t.ex. använda dig av pluginet WordPress Backup to Dropbox. På många webbhotell kan man köpa till tjänsten backup. 

SKYDDA HEMSIDAN FRÅN HACKERS

Det händer ofta att hemsidor blir hackade. Det är mycket jobb med att återställa en hemsida. Du borde skydda din hemsida. Men hur gör man för att skydda sin hemsida mot hackare? För att skydda hemsidan mot hackare kan du installera WordFence, undvika dåliga användarnamn, uppdatera ofta och ta regelbundna backuper. Jag ska berätta lite mer!  

Se till att skydda din hemsida mot hackare. Om du har ett företag som är beroende av hemsidan, så kan du drabbas väldigt hårt av en hackad hemsida. I värsta fall kan du mista hela sin verksamhet.

Skydda din hemsida och förebygg problemen innan hackare tar över din eller skadar delar av hemsidan. Det finns både enkla och mer avancerade åtgärder du kan göra för att stoppa försök att ta sig in i sajtens kod och förstöra.

UPPDATERA DIN SIDA

Jag vet att jag har sagt det tidigare, men det är viktigt att uppdatera plugins, ditt tema och att uppdatera WordPress. De uppdateras kontinuerligt för att förbättra både säkerheten och funktionen. Att inte uppdatera gör att du utsätter dig för onödiga risker. En uppdaterad hemsida har lättare att klara sig undan hacker attacker än en som använder äldre versioner av tema, plugins och WordPress. Buggar och säkerhetshål i äldre versioner är mer välkända och utnyttjas av hackare. Men om du uppdaterar regelbundet har du i alla fall gjort vad du kan för att motarbeta dem. 

Sedan jag själv installerade WordFence har jag upptäckt väldigt många hackerförsök på min hemsida. Så jag rekommenderar verkligen alla att installera ett bra skydd. Det är så tråkigt att behöva lägga tid och kraft på att återställa sin hemsida.

VÅRA MEST LÄSTA INLÄGG...

Här hittar du våra mest lästa inlägg. Läs gärna på för att lära dig mer om vad som kan vara bra att implementera på er sida.

WORDPRESS

GOOGLE ANALYTICS

SEO &ANALYS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *