WORDPRESS

designa hemsidan

VAD ÄR WORDPRESS?

WordPress är ett av världens mest använda webbpubliceringsverktyg som används för att skapa en hemsida, portfolio, blogg eller en e-handel och mycket mer.

När man har det installerade verktyget får man alla grundfunktionerna för att utforma en hemsida. Man har åtkomst till att vara fler användare och lägga till många sidor samt blogginlägg för att uppdatera innehållet. WordPress-ramverket uppdateras kontinuerligt med nya funktioner och med säkerhetsuppdateringar vilket gör det till ett beprövat och säkert system. 

Med WordPress arbetar man snabbt och enkelt och det är även smidigt med uppdateringen av din hemsida utan att man behöver kunna mycket om tekniken bakom.

TEMAN FÖR UTSEENDET

Innan man börjar med att bygga sin hemsida måste man bestämma ett utseende som kommer att ge webbplatsen sin identitet. Man installerar ett så kallat tema som det finns mängder av att välja emellan, såväl gratis som betalteman.

Teman anpassas utifrån era behov och kan vara mer eller mindre avancerade. Det finns även färdiga teman som passar bra till olika branscher till exempel teman för restauranger, för e-handelslösningar och så vidare.

Det modulbaserade systemet med teman och tillägg gör det enkelt att utforma sin webbplats som man vill. Man kan förändra utseendet med att byta tema utan att innehållet påverkas. Det är också enkelt att bygga ut sin sida med nya funktioner genom att installera tillägg.

PLUGIN/TILLÄGG FÖR FUNKTIONER

WordPress har blivti ett otroligt komplement till html, css och javascript genom att utöka funktionaliteten med hjälp av tillägg eller så kallade plugins.

Det finns teman som är både gratis och betalda tillägg. Vanliga tillägg kan vara säkerhetstillägg eller tillägg för att skapa ett kontaktformulär på sin hemsida.

Var det här blogginlägget till hjälp? Kommentera gärna!

KOMMENTERA GÄRNA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *